Cserbenhagyta áldozatait a részeg Stohl
www.magyarhirlap.hu

Erősen ittas állapotban okozott közlekedési balesetet Stohl András televíziós műsorvezető szombaton hajnalban. A karambolt okozó sofőr elhagyta az eset helyszínét. Stohl a történtek miatt elveszítette szerepét a Tűzvonalban című sorozatban, és az X-Faktorból is visszalépett.

Stohl András, az ismert televíziós műsorvezető, a Nemzeti Színház társulatának tagja elismerte, hogy ő okozta az egy súlyos és egy könnyebb sérüléssel járó közúti balesetet szombaton hajnalban Budapest és Fót között. Stohl autójával áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és frontálisan ütközött két szabályosan közlekedő autóval.

A vétlen járművekben összesen heten utaztak: az egyik járműben egy ember súlyosan, a másikban egy személy könnyebben sérült. Az egyik furgonban utazó 77 éves K. Pált a tűzoltók vágták ki az autóból, combnyaktöréssel szállították kórházba.

„A vélhetően vétkes sofőr a helyszínt a baleset után elhagyta” – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Stohlt így is hamar azonosították, ugyanis a balesetnek szemtanúja is volt. A dunakeszi rendőrség munkatársai a műsorvezetőt még szombaton reggel előállították fóti otthonából, meghallgatását követően hazaengedték. Jelenleg szakértői véleményekre várnak. Kihallgatták Stohl élettársát is, mert a műsorvezető az ő autójával távozott a helyszínről. Szemtanúk elmondása szerint a baleset után rögtön hívta telefonon élettársát, aki – a Bors információi szerint – tíz percen belül meg is érkezett, és a helyszínen átadta neki a kormányt, így a karambolt okozó ittas férfi maga hajtott el a helyszínről. Más beszámolók szerint Stohl azt mondta a telefonban: „Szia, Drágám! Karamboloztam! Te vezettél!” A vétlen autók egyik utasa – aki a balesetet kisebb zúzódásokkal és agyrázkódással úszta meg – elmondta: „Szemlátomást alig bírt állni, annyira be volt rúgva. Az autójából meg üres sörösdobozok, bor és állítólag egy üres whiskysüveg is előkerült.”

Stohl András szombaton az RTL Klub híradójának beismerte, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt kocsiba ült. „Mérhetetlenül sajnálom a bácsit, akinek eltört a lába, és remélem, teljesen felépül majd. Igazából nem találok szavakat. Erre nincs mentség” – mondta a kamerák előtt Stohl.

Kovács Viktória rendőr százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta:
„A vérvizsgálat eredménye néhány napon belül megérkezik, akkor tudunk majd biztosat. Vélhetően igazságügyi műszaki szakértőt vonunk be az ügybe, aki a balesetben részt vevő személygépkocsik műszaki állapotát vizsgálja, illetve a továbbiakban felmerülő kérdéseket.” A rendőrség kérte, hogy az ügy tisztázásának felgyorsítása érdekében a műsorvezető vérvizsgálatát soron kívül végezzék el.

A Vasárnapi Blikk tegnap azt írta, hogy Stohl vérében 3,8 ezreléknyi alkoholt mutattak ki az elsődleges vizsgálatok, de ezt hivatalosan senki sem erősítette meg. Az RTL Klub közleményben tudatta, hogy Stohl a történtek miatt visszalépett, és nem vállalhatja az ősszel induló X-Faktor című adás műsorvezetői feladatait.

Tegnap beszéltünk Stohl Andrással, de az ügyben nem kívánt nyilatkozni. Úgy tudjuk, ügyvédje tanácsára zárkózott el a nyilvánosságtól.

Stohl András botránykrónikája

- 2002. július 6-án ittas állapotban okozott közúti balesetet Aszód és Gödöllő között
- Ezt megelőzően már három balesete volt, és az egyikben a medencecsontja is eltört – írta a Bors
- 2007-ben orvvadászat miatt került a rendőrség látókörébe, autójában két vaddisznót találtak

Stohl András és a kokain

A Dopeman néven ismert Pityinger László rapzenész 2005-ben megjelent könyvében azt állította: néhány évvel korábban egy night-clubban kokaint fogyasztott Stohl Andrással. Visszaemlékezéseiből kiderült, hogy ezután már nem is látta Stohlt, aki akkor azt üzente neki, fizesse ki az ő számláját is, így a végösszeg nyolcvanezer forint lett. Dopeman könyvében azt állítja: Stohl a buliban a mellékhelyiségben közösült egy prostituálttal, azonban az ilyen helyeken az a szokás, hogy szobára viszik a lányokat. A rapper szerint a bekokainozott Stohl miatt az örömlányt azonnal kirakták a night-clubból. A műsorvezetőt 2006-ban egy kábítószerügy gyanúsítottjaként hallgatták ki, de végül mégsem emeltek ellene vádat, és állítólag egy elvonókúrával megúszta. Dopeman szerint az eset azért történt , mert Stohl a ValóVilág forgatása alatt nem fogyaszthatott kábítószert, és már hiányzott neki, ezért „mire vége lett, azonnal berántott”.

Megkérdeztük

Fülöp Zoltán igazságügyi orvosszakértő: A baleset okozóját a helyszínen alkoholszondával vizsgálják, ha az eredmény pozitív, akkor a kapitányságon légalkoholmérésre kötelezhető. Ha ezt nem lehet elvégezni, akkor vérvétel következik, amihez orvosi vizsgálat is tartozik, mozgáskoordinációs próbákat végeztetnek vele. Ezt a későbbi vérvétel eredményével összevetik, így értékelhetik a klinikai tünetek súlyosságát. Ebből következtetni lehet, hogy alkohol mellett használt-e más bódító szereket.

Herczeg Dóra, a Duna Televízió sajtófőnöke: Határozottan cáfoljuk a Tűzvonalban című televíziós sorozat megszűnésével kapcsolatban kiszivárgott és nyilvánosságra került, pletykaszintű információkat. A valóság ezzel szemben az, hogy kedden délután, a XIII. kerületi Mosoly utcai rendőrőrsön a produkció alkotógárdája rendkívüli sajtótájékoztatót tart, a sorozatban várható szereplőváltozásról.
A Stohl András által megformált karakter továbbra is megmarad, azonban az őt alakító szereplő cseréjére készülnek.

Nemesi Csaba jogász: Csak kriminológiai szempontból számít visszaesőnek, aki olyan helyzetbe kerül, mint most Stohl. Halmazati büntetésre számíthat, mert több bűncselekmény alapos gyanúja merül fel, a kiszabható büntetés elérheti a négy és fél évet is. Valószínűbb azonban, hogy a bíróság úgy gondolja majd, elegendő visszatartó ereje lesz a felfüggesztett szabadságvesztésnek, a jogosítványának hosszabb időre búcsút mondhat majd. Felfüggesztett büntetés esetén sem kaphat erkölcsi bizonyítványt.

Gálos Orsolya, a Nemzeti Színház társulatának kommunikációs vezetője: A Nemzeti Színház korábban kitűzött műsorrendje egyelőre nem változik a történtek miatt. Mint az esettel kapcsolatban kiadott közleményünkben is tudattuk a nyilvánossággal és az érintettekkel, a színház és a társulat vezetősége sajnálattal értesült munkatársunk, Stohl András szombat hajnalban történt autóbalesetéről, és a súlyos karambol sérültjeinek mihamarabbi felépülést kíván.