Megtagadta a bíró az alkoholszondás tesztet Zalaegerszegen
www.nepszava.hu

A debreceniek a közvetlen üldözőjük, Videoton ellen aratott pénteki 3-2-es győzelmük után már a kezükben érezhetik az újabb bajnoki címet, hiszen három fordulóval a labdarúgó Soproni Liga befejezése előtt négy ponttal előzik meg a fehérváriakat. Innen már csak a hajdúságiak bukhatják el az aranyérmet, a Videoton saját erejéből nem szerezheti meg története első bajnoki címét.

Bede Ferenc játékvezető józanságát vonták kétségbe Zalaegerszegen, ahol a Honvéd nyert 1-0-ra. A bíró piros lapot mutatott fel, amikor sárgát szeretett volna (javára szól, hogy tévedését korrigálta), nem adott meg egy nyilvánvaló tizenegyest, és ezenkívül is több furcsa, tőle szokatlan ítélettel vezette a mérkőzést. A házigazdák a lefújás után szerették volna, ha megfújja a szondát, de Bede ezt megtagadta, miután egyeztetett Vágner Lászlóval, a játékvezetők főnökével. Természetesen nem tudjuk, ivott-e és főleg azt, hogy milyen folyadékot Bede a meccs előtt, de talán mindenkinek egyszerűbb lett volna, ha belefúj a szondába, és utána ugyanerre kéri a zalaegerszegi vezetést is... (Vágner főbírót tegnap nem sikerült utolérnünk.)

Nem fújattak szondát Fábián Mihállyal, az FTC-Kecskemét mérkőzés játékvezetőjével, de úgy tűnik, ő is elfáradt a szezon végére. A játékvezető - igaz asszisztense győzködésére - tizenegyessel ajándékozta meg a fővárosiakat a meccs elején, ezzel rengeteget tett a zöld-fehérek 3-2-es győzelméért, és saját testi épsége védelméért. Egy ilyen ítélet után nem kellett a ferencvásori szurkolók haragjától tartania.
A sereghajtó Diósgyőr Pakson elszenvedett 1-0-s vereségével már a matematikai esélyét is elvesztette a bennmaradásra. A borsodiak kieséssel tették emlékezetessé alapításuk 100. évfordulóját, pedig három évvel ezelőtt hosszú távú programot készítettek, melynek végén a centenáriumot aranyéremmel kellett volna ünnepelniük. A nagyszabású tervek készítői már régen nincsenek a klubnál. A 101. évfordulóra azonban összejöhet az arany.
Az NB II-ben...