Hálófüggők szökése


www.mti.hu

14 fiatal szökött meg egy netfüggőségről leszoktató intézetből Kínában,miután megkötözte instruktorát. Kínában mintegy 24 millió világhálófüggő gyerek van.

Akár rabok a börtönből, úgy törtek ki fiatalok egy internetfüggőségről leszoktató intézetből Kínában. A 14 szökevény megkötözte instruktorát, majd pedig elszelelt. A 14 szökevény megkötözte instruktorát, majd pedig elszelelt. A 15 és 22 év közötti ifjak azonban hamar visszakerültek az intézetbe, ahol folytathatják "rendes" életük: hajnali ötkor van ébresztő és katonai kiképzésszerű testedzések egész sora gazdagítja napi programjukat, továbbá filozófiafoglalkozás a klasszikus kínai tanokból. A leszoktató klinikák szigorúságuk ellenére nagyon népszerűek - a szülők körében. Kínában becslések szerint 24 millióra tehető azon gyerekek száma, akik világhálófüggők, és szinte éjjel-nappal számítógép előtt ücsörögnek.


A 14 szökevény nem sok együttérzést kapott a szüleitől: mindegyikük visszaküldte csemetéjét - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.