Van összefüggés a budapesti heroinhalálok között


www.hvg.hu

Több összefüggést is talált már a rendőrség annak a négy heroinistának a halála ügyében, akik 24 óra leforgása alatt vesztették életüket a hétvégén Budapesten - értesült a HavariaPress.


Mint a hírügynökség korábban megírta, szombaton feltehetőleg drogtúladagolás miatt halt meg egy 30 éves férfi és egy 33 éves nő a III. kerületi Szőlő utcában, valamint két másik, hasonló korú férfi két angyalföldi lakásban. A nyomozók annyit már megállapítottak, hogy az azonos városrészekben elhunyt áldozatok azonos forrásból szerezhették be a végzetes drogot. Azt azonban csak további vizsgálatok deríthetik majd ki, hogy idegen, mérgező anyagot tartalmazott-e a heroin, vagy pedig túl tiszta volt az anyag, és ez okozta a haláleseteket.

Mivel bizonyosra vehető,

hogy az áldozatok maguknak adták be a végzetes kábítószer-adagot, s idegenkezűség nem merült fel, ezért a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásokat indított a halálesetek ügyében. Emellett azonban büntetőeljárást is indítottak annak kiderítésére, hogy milyen módon függ össze egymással a négy haláleset. A nyomozók most további tanúkat igyekeznek felderíteni, hogy kiderüljön, kapcsolatba hozhatók-e egymással a III. és XIII. kerületi halálesetek is, illetve hogy milyen eredetű volt a végzetes anyag. A rendőrség egyúttal fokozott óvatosságra inti a heroin-fogyasztókat, a további halálesetek elkerülése érdekében.