Miskolcon is meghaltak ketten heroin fogyasztása miattwww.hvg.hu
Heroin fogyasztása miatt halt meg két fiatal Miskolcon a napokban, egy harmadiknak az élete pedig jószerivel hajszálon múlott. A drogot a dílerek Budapestről hozták Miskolcra.


Egy 30 éves férfi holttestére Miskolc avasi lakótelepe egyik épületének lépcsőházában találtak rá, egy 22 éves prostituált nőt pedig az ágyában ért a halál. Mindkét holttest mellett megtalálták a heroin beadására alkalmas eszközöket, fecskendőket, kanalakat. A napokban csaknem meghalt egy szintén 22 éves fiatal heroin fogyasztása miatt, de ellenszer beadásával megmentették az életét. A napokban hat kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe, egyikükről bebizonyosodott, hogy ő látta el heroinnal a meghaltakat, a drog Budapestről került a megyeszékhelyre.

Az Észak-Magyarország című, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilap csütörtökön arról számolt be, hogy a vidéki városok közül Miskolcon található a legtöbb kábítószerfüggő, Budapest után az "előkelő" második helyen a heroin fogyasztók számát tekintve Miskolc áll. A borsodi megyeszékhely drogambulancián jelenleg 272 heroinost kezelnek.