Szükség van alkoholpolitikára?


2009. szeptember 03. 06:02, csütörtök - Krasznai Éva


Egyre több munkáltató készít alkoholra vonatkozó szabályokat, hogy elkerülje az egészségügyi és biztonsági megfontolásokon alapuló diszkriminációt. A Jaluch HR tanácsadó cég közleménye szerint 2008 augusztusa óta 50 százalékkal megnövekedett azon munkaadók száma, akik alkoholpolitikai szabályokkal kapcsolatos kérdésekkel fordulnak hozzájuk.

Ez az emelkedés a "Vállati gyilkosság és emberölés" törvény következménye, mely a tavalyi évben lépett hatályba. A munkáltató ellen, aki tudatosan engedélyt ad rá, hogy dolgozói alkoholos befolyásoltság alatt menjenek munkába, a törvény értelmében büntetőeljárás indul.

Gina Leccacorvi, a Jaluch elnöke szerint: "A vasúti- és gyáripar szorította vissza először ezt a tendenciát, hogy megfeleljen az egészségügyi és biztonsági előírásoknak, ám most az irodai alkalmazottaknak is résen kell lenni." "Azokat a vállalatokat, ahol az ebédidőben és az éjszakázások alkalmával épített kapcsolatok kulcsfontosságúak, bizony kihívások elé állítja ez az alkoholmentes politika. Ám kockázatos az is, ha nem tudják mihez tartsák magukat. A munkahelyi ivászat rontja az ítélőképességet, ami veszélyeztetheti a kollégák testi épségét is."


Forrás: OrientPress Hírügynökség