Göncz Kinga - esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszter

Göncz Kinga - esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszter

 

Göncz Kinga

Fotó: MeH

1947-ben született Budapesten.  

1972-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, ezt követően 1978-ban pszichiáteri vizsgát, a 80-as évek második felében pedig pszichoterapeuta szakvizsgát tett. 2004-ben megkapta az Európai Pszichoterápiás Szövetség Európai pszichoterapeuta diplomáját.  

1972-től 1978-ig az Országos Ideg- és Elmegyógyászati Intézetben, 1978-86 közt pedig a szolnoki Hetényi Géza kórházban dolgozott pszichiáterként. Ezt követően adjunktus volt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, valamint részt vett az első szociális képzések kialakításában.  

1989-től az ELTE Szociológiai Intézetének Szociálpolitikai és Szociális Munka Tanszékén adjunktusként többek közt mediációt, kommunikációs készségfejlesztést, mentálhigiénét, csoportmunkát és szervezetfejlesztést tanított.  

1994 és 2002 között a Partners Hungary Alapítvány igazgatójaként dolgozott. Az alapítvány egy amerikai alapítású nemzetközi hálózat része, mely a konstruktív konfliktus-kezelési kultúra megteremtését, a demokrácia-technikák, a tárgyalástechnikák és a változás-menedzsment oktatását tűzte ki célul Magyarországon.  

A 90-es évektől kezdve több külföldi egyetemen tanított. 1998-2003 közt a CEU Emberi Jogi Tanszékén az előítéletek szociálpszichológiáját oktatta.  

2002-től az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium civil koordinációs politikai államtitkára. Felelősségi területei: a szociális szakmai- és civil szervezetekkel való kapcsolattartás rendszerének kidolgozása, a szociális törvény megújításának szakmai vezetése, valamint az Idősügyi Tanács, a Szociális Tanács, a Fogyatékosügyi Tanács, illetve a tárca tripartit érdekegyeztetésének vezetése. 

Angolul és németül beszél, férjezett, két felnőtt gyermek édesanyja. 

 

  2004. június 14., hétfő  

Forrás: http://www.meh.hu/kormany/kormtag/goncz20040614.html